Hamile Nasıl Kalınır? Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir?

Hamile Nasıl Kalınır? Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir?

 

Çocuk nasıl yapılır sorusu her anne baba adayı için bir heyecanın ilk başlangıcıdır. Bir çok kadın anne olmanın yollarını arar ve merak eder “Nasıl hamile kalınır?”. Hamile kalabilmek için vücudunuzun müthiş bir sisteme sahip olduğunu unutmamalı ve her şeyden önce vücudunuzu iyi tanımalısınız. Bu konumuzda bebek nasıl yapılır sorusuna yanıt bulmak ve gebe kalmak için en müsait dönem ne zamandır ve anne baba olabilmek için çocuk nasıl yapılır gibi soruların cevabını vermeye çalıştık.

1) Gebe kalabilmek için regl (adet) döngüsünü hesaplama

Bir kadının gebe kalabilmesi için vücudunun buna hazır olması ve bu hazırlığın bütün bir şekilde tamamlanması gerekir. Bayanların bazılarının regl döngüsü kısayken bazılarında bu döngü daha uzun olabilmektedir. Regl döngüsü ortalama olarak 28 gün sürebilirken, 25 ile 35 gün arasında değişebilmektedir. Bu döngü bazı kadınlarda ömür boyu düzensiz olabilir ve bu durumda hamile kalmak için adet döngüsünü ve ortalama olarak kaç gün sürdüğünü bilmeniz gerekmektedir.

2) Gebeliğin gerçekleşebilmesi için en uygun zaman: Yumurtlama dönemi

Aslında “Ne zaman gebe kalınır?” sorusunun cevabı, her kadının vücudunda gizlidir. O cevap yumurtlama dönemidir. Ortalama olarak regl döngüsünün 28 gün olduğunu varsayarsak yumurtlamanın olacağı zaman dilimi bu döngünün 14. gününe denk gelmektedir. Akıllara şöyle bir soru gelebilir, “Yumurtlama gününü kaçırdık, diğer günlerde de gebe kalma ihtimalim var mı?” Yumurtlama döngüsü dışında gebe kalmak çok düşük bir ihtimaldir ve bu ihtimal bir sonraki yumurtlama döngüsüne kadar imkansız denebilecek kadar düşüktür. Bunun nedeni ise kadına üreme organının içinde spermin en fazla 5 gün yaşayabildiği ve yumurtanın canlı kalma süresinin 24 saat olmasıdır.

3) Yumurtlama nasıl anlaşılır?

Yumurtladığınızı anlamanın en pratik yolu eşinizle sık olarak birlikte olmaktır. Çoçuk yapmak için en müsait vakit olan doğurganlık dönemini belirlemenize yardımcı olacak bazı yöntemler vardır. Bunlar;

-Hamile kalma takvimi hazırla

Gebe kalmak istiyorsanız ilk şart adetiniz ilk gününü takvime not etmek. Sonraki aşama ise her adet döneminizin kaç gün olduğunu takip etmek. Bu şekilde bir kaç ay adet döngüsünü takip ederek doğurganlığın en uygun olduğu zamanı belirleyebilirsiniz. Çocuk sahibi olma şansını arttırabilmek için yumurtlama gününün hemen öncesinde veya hemen sonrasında eşler birlikte olabilir.

-Servikal sıvı değişimlerini takip et

Yumurtlama gününün hemen öncesinde yumurta akına benzeyen, rengi şeffaf ve yapısı kaygan olan vajinal salgılarda artış gözlemlenebilir. Bu sıvı miktarındaki artış çoğu zaman yaklaşan doğurganlık dönemine işaret etmektedir.

-Vücut ısını takip et

Yumurtlama dönemi , genellikle 1°C’den düşük hafif bir artışa neden olabilir. Bu Isı artışından hemen önceki 2-3 gün doğurganlığın en yüksek seviyede olduğu zamandır. Bu düşük ısı artışı, 3 gün veya daha uzun süre sabit kalıyorsa yumurtlamanın gerçekleştiğini varsayabilirsiniz.

Ovulasyon testi yap

Ovulasyon yani yumurtlama testi, yumurtlama sonrası salgılanan hormonların idrardaki artışını test etmektedir.

Sağlık ile ilgili diğer yazılarımız için Hamilelikte Sağlık kategorimizi inceleyebilirsiniz.

NOT: Bilgi niteliğindedir. Daha detaylı bilgi için lütfen doktorunuza başvurunuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.